Gemeenschappelijke vijanden van de rozenstruik en hoe ze te bestrijden

 

Het kweken van rozenstruiken en andere kleurrijke flora kan een van de meest lonende onderdelen van tuinieren voor plezier zijn. Vooral rozen behoren tot de meest populaire soorten bloeiende bloemen onder recreatieve tuiniers. Helaas zijn mensen niet hun enige bewonderaars — rozen worden geconfronteerd met een groot aantal plagen en ziekten die hun doel van gezond ontluiken en het verspreiden van de schoonheid en geur van hun mooie bloesems belemmeren.

Hierdoor hebben ze de reputatie gekregen dat ze notoir moeilijk te verzorgen en te cultiveren zijn, maar dit is grotendeels onwaar. In werkelijkheid vallen rozen ergens in het midden wat betreft zorg. Hoewel ze een groot aantal potentiële vijanden kunnen hebben, komen ze niet allemaal tegelijk voor en zijn er specifieke behandelingsregimenten voor elke vijand. Hier schets ik enkele van de meer bladluis bestrijden veelvoorkomende bedreigingen en hoe u zich ertegen kunt verdedigen.

insecten

Trips: Lichtgekleurde rozen zijn bijzonder gevoelig voor trips, vooral in de vroege zomer. Het zijn kleine bruine of gele insecten die onregelmatige bladeren, misvormde knoppen en lelijke bloemen veroorzaken (bruin gevlekt). Spray met neemolie of insectendodende zeep.

Bladluizen: Bladluizen zijn minuscuul, peervormig en houden ervan om jonge groei van uw roos aan te vallen. Maak ze los met een sterke spray uit een slang of behandel ze met insectendodende zeep, maar nooit bij temperaturen van 80 graden.

Japanse kevers: Koper- en groen-metallic uitziende beestjes, ze komen meestal voor in voldoende kleine hoeveelheden om ze afzonderlijk op te pikken en te verdrinken of in zakjes te doen (vermijd platdrukken, waardoor aantrekkende feromonen vrijkomen). Voor grotere aantallen, raadpleeg je plaatselijke tuinierwinkel voor Sevin en volg de verstrekte instructies precies.
Schimmels

Echte meeldauw: deze meeldauw komt alleen voor bij droog weer en creëert een wit, poederachtig residu dat zich met name op de bladeren verzamelt. Gelukkig zijn er verschillende behandelingen, waaronder besproeien met een oplossing van zuiveringszout, zomerolie, een op zwavel gebaseerd fungicide of een anti-droogmiddel (dat de plant gehydrateerd houdt).

Roest: Een andere ziekte die veel voorkomt tijdens de drogere maanden. Bij roest is het belangrijk om aangetaste bladeren te verwijderen en voorzichtig te zijn met water geven, doe dit alleen op grondniveau. Behandelingsopties omvatten kalkzwavelfungicide, slapende olie of rusticide – de laatste optie kan opnieuw worden verkregen bij een plaatselijk tuincentrum (zorg ervoor dat u de instructies op het etiket nauwkeurig leest en volgt).

Black Spot: Deze schimmel komt vaker voor en is schadelijk tijdens warm en vochtig weer, waardoor er kleine zwarte vlekken en franjeranden op de bladeren ontstaan. Aangetaste bladeren moeten worden verwijderd en vernietigd (niet gebruiken voor mulchen of compost) en de plant moet worden gesnoeid om de luchtcirculatie te verbeteren. Geef alleen ‘s ochtends water en spuit met neemolie, zomerolie, spray op basis van zwavel, een oplossing van zuiveringszout en bepaalde in de handel verkrijgbare sterke chemicaliën.

Even terzijde: het is belangrijk om te weten dat een gezonde rozenstruik, net als een gezond mens, veel beter is toegerust om op natuurlijke wijze parasieten en ziektes te bestrijden. gezond. Bovendien worden rozen specifiek gekweekt op resistentie tegen veel van hun typische bests, en elk jaar worden er veel verbeteringen aangebracht. Het op gezette tijden faseren van nieuwere rassen in uw genenpool is absoluut een goede gewoonte.

Leave a Comment