Hoe u gratis audio van uw website kunt streamen

Related Post

  • No related post.

Dit artikel is een eenvoudige introductie tot het streamen van audio en hoe u dit kunt toevoegen aan uw website of cd-rom zonder speciale streamingsoftware, hardware of webhosting.

Laten we bij het begin beginnen.

Wat is overdracht?

Gestreamde audio, of het nu MP3 is of een ander type audio dat u wilt streamen, stelt u in staat om naar audio te luisteren lang voordat het bestand volledig is gedownload. Het is een beetje alsof je een brief leest terwijl iemand hem nog aan het schrijven is!

Wat zijn de voordelen van audiostreaming?

Streamen heeft verschillende voordelen. Allereerst kan uw bezoeker zeer snel naar uw audio luisteren. Dit is belangrijk omdat we allemaal weten hoe ongeduldig internetgebruikers zijn. Uw websitebezoekers willen uw audiobestanden zo snel mogelijk kunnen beluisteren.

Laten we eens kijken wat er gebeurt als een bezoeker naar uw site komt en naar een MP3-audio wil luisteren die niet is geconfigureerd om te streamen.

In een niet-streamingconfiguratie verwijst de link op uw website rechtstreeks naar het audiobestand op de server. Wanneer op de link wordt geklikt, verschijnt er een venster met de vraag waar het bestand moet worden opgeslagen en zodra de beslissing is genomen, begint het downloaden. Audiobestanden zijn meestal groot van formaat, dus het downloaden ervan kan Streamplayers.nl enige tijd duren, vooral als de bezoeker een trage internetverbinding gebruikt. Waar het op neerkomt, is dat als je bezoeker lang genoeg wacht tot het downloaden is voltooid, het goed met je gaat, maar het nadeel is dat ze een kopie van je audio op hun computer hebben opgeslagen.

Dit is misschien niet wat je wilt, omdat het je auteursrechtelijk beschermde materiaal kan zijn dat je hebt weggegeven. Hoewel het tegenwoordig veel gemakkelijker is om audio in realtime op te nemen met direct beschikbare software, heeft het geen zin om het voor mensen gemakkelijker te maken om hun audio op te slaan dan nodig is, en ze willen misschien geen grote bestanden op hun computer opslaan.

Als u hetzelfde bestand instelt om te streamen en iemand klikt op de link, Windows Media Player, Real Audio Player of welke speler uw bezoeker ook gebruikt om naar de audio te luisteren, wordt geopend en het bestand begint te streamen, en in een mum van tijd van de tijd waarin uw bezoeker naar uw audio luistert. Opmerking: de tijd tussen een bezoeker die op de link klikt en een geluid hoort, hangt nog steeds af van de snelheid van uw internetverbinding, maar het is veel sneller dan een niet-streamingbestand.

Is het streamen van audio moeilijk in te stellen?

Nee! Het is heel eenvoudig, het is gewoon een eenvoudig tekstbestand met een link die verwijst naar de MP3 die je wilt streamen. Het bestand wordt vervolgens opgeslagen met de extensie “.m3u”. (zonder de aanhalingstekens). Met andere woorden, dit kleine m3u-tekstbestand fungeert als een “tussenpersoon” om de link op uw website te associëren met het audiobestand waarnaar u luistert. Alle ondersteuning voor streaming is al ingebouwd in de computer van uw bezoeker.

Hoe stel ik streaming audio in?

Hoe u uw bestanden instelt. Ik neem aan dat je weet hoe je een HTML-link moet maken, of dat je een WYSIWYG-softwareprogramma hebt waarmee je er een kunt maken, hoewel de gemakkelijkste manier is om Kladblok te gebruiken.

Stel je voor dat je audiobestand de naam “reggae.mp3” heeft en zich in een map met de naam “mp3s” bevindt, het is opgeslagen in een websitemap met de naam “website” en staat op de “C”-schijf. Het bestandspad ziet er als volgt uit: C:website/mp3s/reggae.mp3 en dit bestand is net als normaal naar uw website geüpload.

Nu moeten we het m3u-bestand (onze “tussenpersoon”) maken om reggae.mp3 te associëren met de link op uw website. Om dit bestand te maken, opent u Kladblok en voert u het volledige bestandspad van uw webadres (URL) en de naam van uw MP3-bestand in. In ons voorbeeld ziet het er als volgt uit:

Sla het bestand nu op als C:websitemp3sreggae.m3u (zorg ervoor dat het is opgeslagen met de extensie .m3u) en upload het naar uw website.

Vervolgens moet u de link op uw webpagina toevoegen die naar het m3u-bestand (ons “middelste” bestand) verwijst, niet naar het mp3-bestand. In ons geval is dat http://www.website.net/mp3s/reggae.m3u

Wanneer iemand nu op uw link klikt, wordt het m3u-bestand gestart, wordt de standaardspeler geopend en begint uw mp3 te streamen.

Kan ik meer dan één audiobestand instellen om te streamen?

Als u meer dan één MP3-bestand wilt streamen, maakt u voor elk MP3-bestand een ander “m3u”-kladblokbestand, uploadt u de bestanden naar uw website en linkt u naar het nieuwe “m3u”-bestand.

Posted in NFT

Leave a Comment