Wanneer wordt Hijama Cupping-therapie aanbevolen?

Hijama cupping is een uitstekende vorm van preventieve en curatieve therapie. Hieronder staan enkele manieren waarop cupping helpt:

Stimuleert de bloedsomloop en het immuunsysteem
Reinigt en ontgift het lichaam
Behandelt ziekte en ontspant de patiënt
Pijnstilling
Vruchtbaarheid

Hijama Amsterdam is ook nuttig voor de behandeling van veel spier-, skelet-, neurologische, immuun-, cardiovasculaire, ademhalings-, spijsverterings- en urineproblemen.
Enkele van de voordelen ervan werden benadrukt door de profeet Mohammed (vrede en zegeningen zij met hem):

Ibn Umar heeft overgeleverd dat de Boodschapper van Allah (vrede zij met hem) zei: “Hijama cupping op een lege maag is het beste. Het verhoogt het intellect en verbetert het geheugen. Het verbetert het geheugen van degene die onthoudt….” (Sahieh; Sunan Ibn Majah º3488).

Het werkt ook op emotioneel niveau

Islamitische geneeskunde is holistisch en werkt op het niveau van geest, lichaam en ziel. Hijama cupping therapie is een kleine, chirurgische ingreep die direct lichamelijk effect heeft. Het dient echter ook om mentale, emotionele, spirituele en metafysische problemen te verlichten. Het is zeer ontspannend en verdrijft angst en depressie. Volgens ibn Al Qaiyum liet de profeet Mohammed (vrede en zegeningen zij met hem) Hijama op zijn hoofd uitvoeren om zwarte magie te verwijderen die op hem was geworpen;

Ibn al-Qayyim (moge Allah hem genadig zijn) vermeldt dat de Boodschapper (vrede en zegeningen zij met hem) een kom op zijn hoofd kreeg toen hij werd getroffen door magie en dat het van de beste remedies hiervoor is als het correct wordt uitgevoerd. [Zad al-Ma’ad (4/125-126)]

Er zijn Sunnah-punten op je lichaam

De traditionele sunnah-punten voor hijama-therapie bevinden zich op de bovenrug, die in wezen gericht zijn op het hart, de longen, de hersenen en de wervelkolom. Dit zijn allemaal belangrijke fundamenten voor een optimale gezondheid.

“Hijama cupping op de achterkant van de nek behandelt tweeënzeventig ziekten” (Verzameld door al-Tabarani)

Hijama dient om de belangrijkste slagaders en aders te reinigen en te deblokkeren.

Anas heeft overgeleverd dat de Profeet (vrede en zegeningen zij met hem) hijama cupping liet doen op de aderen aan de zijkant van de nek en de bovenrug. (Sunan al-Tirmidhi)

Er zijn ideale tijden om het te doen

Hijama cupping is zowel een preventieve als een curatieve remedie. Het wordt aanbevolen dat u een hijama-detox krijgt en vervolgens hijama 2-4 keer per jaar als vorm van onderhoud gebruikt als u gezond bent. Als u ernstige medische aandoeningen heeft, kan het vaker worden uitgevoerd. Het is het beste om hijama te laten uitvoeren op de “Soennah-dagen” volgens hadith:

“Wie Hijama cupping uitvoert op de 17e, 19e en 21e dag (van de islamitische maanmaand), dan is het een remedie voor elke ziekte”. (Sahieh; Sunan Ibn Majah º3861).

De Hijama Therapeut heeft een bijzondere status

Stel je voor dat je een carrière hebt in een gezegend beroep dat de Heilige Profeet Mohammed (vrede en zegeningen zij met hem) zichzelf heeft geprezen;

De Profeet (vrede en zegeningen zij met hem) zei: “Als er iets goeds zit in de medicijnen waarmee je jezelf behandelt, dan is het in de incisie van de hijama-therapeut, of een slok honing….” (moslim º2205)

We moedigen zoveel mogelijk moslims aan om te leren hoe ze hijama professioneel kunnen uitvoeren, om:

Ga de negatieve bijwerkingen van alofatische medicatie en chemicaliën tegen
Behandel de ziekten die zelfs met de moderne geneeskunde onbehandelbaar zijn
Zorg dat deze behandeling voor meer mensen beschikbaar is
Heb een bevredigende en geestelijk lonende carrière
Herleef de vergeten sunnah van hijama.
De carrière van een professionele hijama-therapeut geeft voldoening en komt de beoefenaar ten goede in dit leven en het volgende.

Actiepunten

Wees nu, gewapend met deze fenomenale kennis, proactief. Hier is je actielijst om deel uit te maken van de heropleving van de sunnah van hijama cupping-therapie:

Boek een hijama-behandeling en laat je behandelen – ervaar het uit de eerste hand.
Leer hoe je hijama uitvoert en hoe je je familie en vrienden veilig behandelt
Breid je vaardigheden uit en word gekwalificeerd als een gecertificeerde hijama-beoefenaar
Begin de gemeenschap professioneel en veilig te behandelen
Promoot hijama, verspreid het woord en onderricht de moslimgemeenschap
Stel de sunnah van hijama cupping-therapie vast

Leave a Comment